19 oktober 2013

Loslaten is liefhebben


Sta eens stil bij je emoties
Wanneer je de Osho Zen Tarot kaart ‘Letting go’ / ‘Loslaten’ trekt (nr. 8 van het element Water), dan is dat hèt moment om eens stil te staan bij je emoties.

Emoties kun je vaak van het gezicht aflezen

Vraag jezelf het volgende af: 
Wat neemt mij momenteel emotioneel totaal in beslag?


Je ego
Zou het niet tijd zijn om je te bevrijden van sommige verstikkende emoties? Waarom laat je je ego voortdurend vechten om te willen laten zien dat jouw ‘ik’ zo'n speciale ‘ik’ is?

Je ego wil soms meer dan goed voor je is

Werk niet langer mee aan dat gevecht! Geef de strijd op!


Een groter geheel
Kijk eens naar de afbeelding op de 'Letting go' kaart: een druppel die net van een lotusblad is gevallen. De druppel is nu geen losse druppel meer. Hij is onderdeel geworden van een groter geheel: het onmetelijke water waarin hij viel. De druppel is versmolten met alle andere druppels in de oceaan.

Een vallende druppel

Als een druppel
Die ene druppel staat symbool voor jou en je emoties op het moment dat je hebt ingezien dat je iets achter je moet laten. Dat ‘iets’ kan van alles zijn: een baan, een geliefde, een toekomstvisie, een mening, een huis, een verlangen, enz.

Achter je laten...

Afstand doen
Je bent op welke manier dan ook gehecht geraakt aan de toestand zoals die is. Je wilt eigenlijk geen afstand doen, ook al weet je heus wel dat er iets afgerond moet worden. Het idee om te moeten loslaten maakt je onrustig. Maar door het vast te willen houden, zet je in wezen jezelf volledig klem. 

Deze kat zit letterlijk klem

Geef je over
Er staat je evenwel niets anders te doen dan jezelf overgeven aan nieuwe omstandigheden in je leven. Ook al voel je je nog zo onzeker over dat wat komen gaat, het heeft totaal geen zin om te proberen vast te houden aan je huidige staat van zijn. Je verzetten is tegennatuurlijk, de natuur valt niet te veroveren. Je kunt maar beter toegeven aan het natuurlijk verloop van alles.

Je overgeven aan het leven

 Je bevrijd voelen
“Mezelf overgeven? Dat vind ik eng!”, zul je misschien zeggen. Maar heus, je hoeft niet bang te zijn! Er zal iets groters en mooiers dan het huidige voor in de plaats komen. Je ‘ik’ zal niet langer de boventoon voeren.  

Vrij zijn
Loslaten is liefhebben. Er komt weer ruimte om lief te hebben. Je zult weer een zuivere en onbevangen gemoedstoestand ervaren. Je wordt weer onschuldig. Je voelt je weer vrij!~Loslaten is liefhebben~


Neem ook eens een kijkje op mijn Tarot-website: http://hartvoortarot.nl

Deel dit artikel via een van onderstaande sociale media: