4 juni 2013

Een bron van energie

De Bron

Bron van leven: de zon

De energie spat gewoon van deze kaart af! Het is de Osho Zen Tarot kaart ‘De Bron’, de Aas van het element Vuur, een Kleine Arcana kaart. De afbeelding op deze kaart lijkt eigenlijk wel op de zon. Als de zon schijnt heeft dat op de meeste mensen een positieve invloed. De zon kan voor een goed humeur zorgen (ik wordt er zelf tenminste altijd heel blij van). De zon inspireert, we krijgen zin in nieuwe dingen. De zon geeft energie die we met open armen ontvangen, we laden ons op. De zon maakt licht wat donker is. Om je heel te voelen heb je licht en warmte nodig. Voor ons leven op aarde is de zon van levensbelang, omdat ze ons letterlijk van onmisbaar licht en warmte voorziet!

'Onze' zon

Nieuwe energie

De Osho Zen Tarot kaart 'De Bron' zegt iets over het begin van nieuwe ervaringen op het gebied van je acties/je handelen/je daden: de kaart nodigt je uit om in beweging te komen. Als je deze kaart trekt wordt je even weer attent gemaakt op de onmetelijke energiebron die je zelf in je hebt. We hebben allemaal die bron van energie in ons, onze eigen privé-zon. Als je inspiratie zoekt om aan iets nieuws te kunnen beginnen: ga naar je innerlijke bron en laat je privé-zon schijnen!

De zomer komt eraan!

’s Zomers voelen de meeste mensen zich, als ze vaak buiten kunnen zijn, actiever en fitter. We hebben we de afgelopen tijd nog niet zo vaak van zonnig en warm weer kunnen genieten…  Tja, de natuur gaat toch echt gewoon zijn eigen gang. Maar het mooie weer zit er nu aan te komen! Officieel start de zomer op 21 juni a.s. en die dag is het het langst licht en gaat de zon pas ‘s avonds laat onder

Genieten van het licht en de warmte van de zon

Zomerzonnewende

Het moment waarop de zomer officieel begint wordt ook wel Zomerzonnewende genoemd. De zon staat dan loodrecht boven de Kreeftskeerkring. In Noord-Europese landen is de Zomerzonnewende een traditioneel feest, het Midzomerfeest, met optredens en concerten tijdens de Midzomeravond en -nacht. In Zweden, Finland en Estland is het Midzomerfeest het grootste en belangrijkste feest van het jaar.

Midzomerfeest in Zweden


Neem ook eens een kijkje op mijn Tarot-website: http://hartvoortarot.nl

Deel dit artikel via een van onderstaande sociale media: